Featured Post

hibah takaful

Assalamualaikum,  saya Eyna Puzi sebagai Perunding Takaful dari PRUDENTIAL BSN TAKAFUL sedang giat membuat kempen HIBAH TAKAFUL wang tunai...

Wednesday, August 3, 2016

kelebihan

Eyna Puzi | 2:05:00 PM | Comment
Assalamualaikum. Apa khabar? Harap diberikan kesihatan yang baik! Saya Eyna Puzi, Takaful Advisor (Prudential BSN Takaful) ingin berkongsi bersama mengenai Pelan-Pelan Perlindungan Simpanan dari Prudential BSN Takaful.

Selain Medical Card Plan Personal *(amat berbeza dgn Benefit Medical Company = Company tak provide 100% Pampasan dan 100% Simpanan untuk PEKERJA iaitu ANDA)*, rupanya banyak lagi pelan perlindungan simpanan yang ada dengan bayaran mampu milik bagi yang kurang berkemampuan (RM50).

Antaranya ada pelan perlindungan simpanan untuk :
*Haji&Umrah
*Pendidikan
*Impian
*Kecemasan
*Persaraan
*Perubatan
*Pelaburan
*Hibah (Hadiah Keluarga)

UNTUK SESI QUOTATION DAN KHIDMAT NASIHAT SECARA PERCUMA TANPA PERLU SIGN UP BORANG, BOLEH PM SAYA DENGAN SEGERA UNTUK SET APPOINTMENT!

Yang Ikhlas,
Eyna Puzi
0193622397
Perunding Takaful Sepenuh Masa Anda
Muqmeen Group - Petaling jaya
Prudential BSN Takaful

#EynaPuziIsYourHelper

Friday, July 22, 2016

hibah takaful

Eyna Puzi | 11:31:00 PM | Comment
Assalamualaikum, saya Eyna Puzi sebagai Perunding Takaful dari PRUDENTIAL BSN TAKAFUL sedang giat membuat kempen HIBAH TAKAFUL wang tunai kepada orang yang anda sayang dengan minimum RM100 sebulan. Atau kiraan harian lebih kurang hanya RM3.50 sehari.

Sebelum ini pernahkah anda dengar/faham apa itu Hibah? Jom baca ilmu ini untuk hadam pemahaman anda :) 

Apa itu Hibah ?
HIBAH TAKAFUL ADALAH PEMBERIAN TUNAI 100% DIBERIKAN KEPADA AHLI KELUARGA UNTUK MENGELAKKAN BERLAKUNYA KESEMPITAN HIDUP DARI SEGI WANG TUNAI, TERUTAMANYA SELEPAS KEMATIAN PENCARI NAFKAH KELUARGA.

Bagaimana Hibah boleh menyelamatkan keluarga saya?
Klik pada Read More Here di bawah jika mahu selamatkan situasi keluarga anda :)

Wednesday, July 20, 2016

my future text box

Eyna Puzi | 6:37:00 PM | 4 Comments
(Smoko Cafe, 2016)

Text Messages :

Y O U R  L O V ED  O N E
    Call                                                                                                               View Contacts    

How are you? You know what, everyday I feel fine as I always remember you! Are you feeling good at there? I hope you are doing good and miss me everyday hehe. Okay I have to go now. I want to visit you, clean up your resting place, refresh it with water and flowers and most important is, I want to recite Surah Al-Fatihah, Surah Yasin and doa for your calmness. I see you there. Wait for me okay. InshaAllah :)                                                                                                                                                                                                                                                                                17:00, undefined date

 | Enter message                                                                                                                                        Send  

I hope I can do like this if my love ones have to leave me first. I don't want to forget you forever, love.

Tuesday, July 19, 2016

turutan

Eyna Puzi | 4:14:00 PM | 4 Comments
(Eyna Puzi, 2014)
Ini antara riak wajah yang pernah wujud di bumi
Riak wajah terhasil daripada percakapan/perbuatan/pemikiran
Yang datang dari kau sendiri atau orang lain
Akan terbit perasaan sebelum riak wajah muncul
Ini adalah normal sebab 
kau bukan robot, aku bukan robot, mereka bukan robot
Jadi, positifkan diri kau kalau kau nak happy!
Positif segala percakapan/perbuatan/pemikiran kau
Okay?

Inspirasi Tulisan Eyna Puzi :
Lepas jumpa karya artpuih aku yang lama

sokongan

Eyna Puzi | 3:34:00 PM | Comment
(Ipoh, 2016)
Sebenarnya
Kau perlukan sokongan dalam hidup
Sokongan orang orang sekeliling kau
Mana mungkin bangunan boleh siap tanpa besi simen
Mana mungkin taman boleh cantik tanpa hardscape/softscape
 Mana mungkin kau boleh hidup seorang diri
Ayuh ketepikan ego, malu dan punca negatif yang lain
Jom mula mengenal diri kau dulu
Cepat cari dan hargai sumber sumber sokongan kau!
Senyum dan enjoy sisa hidup selagi ada

Inspirasi Tulisan Eyna Puzi :
Lepas layan movie Karya 12 - Chalie

rockyourlife

Eyna Puzi | 2:21:00 AM | Comment
(Photoshoot Job, 2016)
Hidup ini ibarat roller coster
Perjalanannya jauh
Sejauh tiada jangkaan penghujungnya
Sebelum nafas terakhir kau ditarik, ianya

Monday, July 18, 2016

kesihatan

Eyna Puzi | 2:27:00 PM | 2 Comments
(Ipoh, 2016)
Kesihatan kita amat bernilai
Sebab itu kita kena jaga kesihatan
Kena jaga sebelum kita mampu untuk melindunginya
Sebab
Bila sudah sakit sebelum itu, diri kita sudah tiada nilai
Tiada satu perlindungan pun kita dapat sediakan untuk diri

Untuk pengetahuan umum,

Friday, July 15, 2016

hadam

Eyna Puzi | 11:00:00 PM | Comment
PERKONGSIAN BERSAMA DARI MUQMEEN GROUP PJ
Perunding Takaful Sepenuh Masa Anda
"Saya tak perlu Medical Card, sebab Company saya cover unlimited." (Azura,2016)

Penerangan dari Perunding Takaful :-


nilai

Eyna Puzi | 6:45:00 PM | Comment

Pernah dengar pepatah "sediakan payung sebelum hujan" ?
Bila kita dah basah kena hujan, pakaian yang kita pakai dah kurang nilainya
Bila makin berusia, kita semakin dekat dengan risiko!
RISIKO PENYAKIT KRITIKAL
Bila dah kena penyakit, secara tak langsung DIRI KITA TIADA NILAI
Sebab :
Kita dah tak mampu untuk bekerja lagi
Kita dah tak mampu untuk menanggung keluarga lagi
Kita dah tak mampu untuk buat rutin seharian kita lagi
Kita dah tak mampu!

Tapi ramai orang dekat luar sana kurang memahami pelan perlindungan ini
Sebab ramai yang ingat insurans semata mata untuk tanggung kos perubatan sahaja
Tapi korang silap. YA SILAP. 

Sebenarnya

Wednesday, July 13, 2016

mengimbau

Eyna Puzi | 11:26:00 PM | 2 Comments
(Melaka, 2016)
Ini kisah Masa
Masa itu ada bakat semulajadi
Masa suka pecut laju dari kita
Segala jenis sukan balapan, Masa adalah pemenangnya
Memang Masa itu tak mudah mengalah
Memang Masa itu tak mudah berhenti
Memang Masa itu tak mudah putus asa
Masa adalah pemenang

Tapi

Monday, July 11, 2016

bertukar

Eyna Puzi | 6:34:00 PM | 2 Comments
(Kuching, 2015)


mood :

my big dreams

Eyna Puzi | 2:34:00 PM | Comment
ini impian besar aku
memang besar
sampai aku kadang kadang tak yakin
sampai aku kadang kadang tak kuat
tapi daripada impian besar aku ini, aku dah berjaya capai
sebahagian dari yang besar ini
sebahagian bermaksud hanya kejayaan kecil je. sikit sangat
hidup aku sekarang memang kosong
hidup aku naik turun
pernah naik sekejap je
turun memang berganda ganda jatuh
tahun 2016 ini merupakan tahun jatuh aku
aku jatuh dengan kejayaan sebelum ini
bila jatuh baru tahu siapa lawan siapa kawan

Sunday, July 10, 2016

pernah

Eyna Puzi | 12:28:00 AM | Comment
Pernah tak kau duduk sorang sorang pastu kau terfikir masa silam dan masa depan dalam masa yang sama?

Semua orang pernah kan. Jangan tipu.

Sebab aku pun pernah.

Pernah rasa menyesal kenapa aku tak pikir jauh dan decide yang terbaik.

Pernah rasa aku takda pendirian yang tegas dan kurang cerdik untuk tentukan hala tuju hidup.

Pernah rasa kesal sebab ikut sistem tradisi sedia ada yang end up aku tak buat apa yang sepatutnya.

Pernah rasa down gila sampai malas nak teruskan hidup.

Pernah rasa up to the sky sekejap tapi tak lama tu aku jatuh menyembah ke bumi balik.

So betul la pepatah mengatakan hidup ini berpusing macam roda. Sekejap atas sekejap bawah. Kalau kau tak kuat, jangan mimpi nak naik atas.

Sekarang ini, aku tengah berlari menuju ke atas balik. Terima kasih kepada sesiapa yang menyokong aku. Masa aku tengah bersusah macam ini la aku boleh detect siapa kawan siapa lawan. Betul cakap nenek moyang dulu dulu, kawan sejati memang susah kita nak cari, lagi lagi masa kita susah.

Takpe, aku ada Allah, keluarga dan kawan kawan lain yang setia. InshaAllah aku tak lupa diri.

Terima kasih.
Inspirasi Tulisan Eyna Puzi :
Lepas scroll timeline facebook

Friday, May 20, 2016

apa kau rasa?

Eyna Puzi | 1:57:00 PM | Comment
Rasa
Apa kau rasa?
Rasa tersirat - tak boleh nampak
Rasa tersurat - boleh nampak
Rasa adalah luka
Luka tersirat
Luka tersurat
Luka boleh rawat;ubat
Rawat dengan rasa
Rasa suka
Rasa riang
Nampak tak, rasa boleh jadi luka dan ubat
Kau adalah penentu dan penyebab untuk setiap rasa ini
Just, kau
Kau

Inspirasi Tulisan Eyna Puzi :
Lepas frust pasal hidup

Tuesday, May 17, 2016

siyarakingu prudential bsn takaful

Eyna Puzi | 12:25:00 PM | Comment
Kisah siyarakingu :

Setiap hari wajib untuk develop confidence level dalam apa jua perkara/pekerjaan yang kita lakukan.

Confidence level ini penting terutamanya untuk diri sendiri. Sebab kita sentiasa bergantung pada diri sendiri untuk teruskan hidup, hanya sebahagian kecil sahaja kita bergantung pada orang lain di sekeliling kita.

So jangan la simpan si ragu ragu yang dah lama bertapak dalam hati korang tu, cuba mula buang si ragu ragu dan masukkan si yakin dalam hati tu, sebab tak rugi untuk kita gali dan hadam apa yang kita wajib untuk ambil peduli.

Jom join si yakin dalam hati korang tu untuk tahu lebih banyak mengenai Smart Protection dalam Prudential Bsn Takaful ini

#EynaPuzi0193622397
#ilovemyjob
#prudentialbsntakaful
#certifiedagent
#trustedagent

Ingat ini tau #EynaPuziIsYourHelper
#siyarakingu

Tuesday, April 19, 2016

harapan

Eyna Puzi | 9:09:00 PM | Comment

Satu hari,
Aku berharap aku akan berjaya

Satu hari,
Aku berharap aku akan maju

Satu hari,
Aku berharap aku akan ke depan

Satu hari,
Aku berharap aku akan ke puncak

Satu hari,
Aku berharap #prinsip2in1 aku akan menjadi inspirasi dan teladan

Antara harapan harapan aku.

persepsi

Eyna Puzi | 8:58:00 PM | Comment

Sesetengah orang mempunyai persepsi negatif
Ada pula dengan persepsi positif
Kita manusia memang tak boleh seimbang-rata kan persepsi persepsi di atas
Apa kita boleh buat, atasi balik persepsi mereka mengikut persepsi kategori berlawanan
Jangan herdik jangan perli
Cuma perlu twist kan persepsi mereka
Dan itu je yang kita mampu buat

#prinsip2in1

niat baik

Eyna Puzi | 8:52:00 PM | Comment

InshaAllah bila kita sentiasa berniat baik untuk menolong orang lain mengenai kepentingan dan kebaikan dalam sesuatu perkara, Allah pasti menolong kita dengan permudahkan urusan kita untuk menolong orang orang ini, di samping untuk kita mengumpul pahala dengan niat menolong (prinsip 2in1).

Pada hari ini telah bermulanya kisah hidup baru saya dengan prinsip 2in1, sehingga ke akhir hayat.

#prinsip2in1